AZ ESEMÉNY

Hagyományteremtő kulturális rendzevény és vásár, régiségekkel, gasztro standokkal, kultúrával ízesítve.

A KIRÁLYUTCA DESIGNUTCA megálmodói újabb, nem mindennapi ötlettel álltak elő annak érdekében, hogy felhívják figyelmet a Király utcára és felpezsdítsék annak életét!

2012. május és szeptember között a Dob utca felújítása miatt a rendezvény átköltözik átmenetileg a Madách térre. A felújítás befejeztével pedig visszaköltözünk a Király utcába, a már megszokott formában.

A területet a VII. kerületi Önkormányzat hozzájárulásával és közbenjárásával erre a két napra a forgalom elől lezárják, így adva otthont a vásározóknak és azoknak a programoknak, melyekkel szeretnénk a látogatóknak kedveskedni.

IDŐPONT:

2012. május 12-13-án (szombaton és vasárnap) Nyitva tartás: 10 órától - 22 óráig szombaton és 10 órától - 20 óráig vasárnap.

HELYSZÍNEK:

Madách tér, valamint a Madách Imre utca és a Rumbach Sebestyén utca Király utca és Madách Imre utca közötti szakasza. A kiállítókat a termékcsoport és a megjelenés szerint, valamint az utca adottságainak és a jelentkezési sorrendnek megfelelően osztjuk be.

AKIKET VÁRUNK:

Régiség kereskedőket, magánszemélyeket és egyedi alkotókat. Mindent, ami a rendezvény keretein belül megjeleníthető vagy kapcsolódik a designhoz. Biotermékek, valódi magyar termékek termelőit, gyártóit, kézműveseket, iparművészeket. A vendéglátás művelőit, bor, pálinka készítőket, serfőzőket.

PARKOLÁS, BEHAJTÁS:

Lehetőség van kedvezményes parkoló helyek bérlésére, parkolóházakban bruttó 2 500,- Ft/nap, illetve 2.700,- Ft/nap (Holló u.). Parkoló házak a Holló, Akácfa és a Király utcában találhatóak. Behajtás, csak engedéllyel a szabályzatban meghatározott időpontokban.

TÁJÉKOZTATÓ A LAKOSSÁG RÉSZÉRE

A Király utcában (Nagymező utca és Deák Ferenc tér közötti szakasz), valamint a Rumbach Sebestyén utca (Király utca és Madách Imre utca közötti szakasz), a Kazinczy utca, Holló utca, Székely Mihály utca kis szakaszán 2012. április 13-án 22:00 órától tilos a parkolás! Az átmenő forgalom előli lezárás 2012. április 14-én 6:00 órától kezdődik és tart 20:00 óráig. Majd éjszakára ismét megindulhat az átmenő forgalom egészen 2012. április 15-én 6:00 óráig, amikor ismét lezárás kezdődik és tart 20:00 óráig! Éjszaka az érintett szakaszon lévő épületek udvarairól a ki és beállás szabadon történhet, napközben pedig a helyi lakosok (lakcím kártya alapján) ingyen parkolhatnak az Akácfa utca 60 Parkolóházban és a Centrál Passage parkolóban (Király utca 8-10)!

Kicsit bővebb tájékoztató letölthető itt, .pdf formátumban

Akácfa utca 60. Parkolóház akciós ajánlata a Vásár időtartamára!

Biztonsági Terv